MOODBOARD KÖKET

 
Hur tänker jag mig köket i huset sedan? naturliga inslag såsom trä och sten. Intergierad kyl och frys och en köksö med barstolar. Hörnspis med inbyggd fläkt och en mörk bänkskiva. Stora fönster ljusinsläpp runt omrking och en avlångt smalt fönster ovanför diskhon fylld med färska, odlade kryddor. Inga överskåp, rymligt, härligt, öppet. 

Vår lilla villa

Det här lilla huset på gården som till våren vart mitt och Coffis hem i hela 7 år, som jag älskar det men ändå längtar jag ihjäl mig till vårt "riktiga" hus som jag kallar det - större ytor, större rum, att slippa ha matsal i vardagsrum och att slippa tvätta i badrummet. Vår lilla villa, we love you, men nu är det riktigt dags att gå vidare. 

Selfie

(null)
Man tar aldrig en selfie så fort som när man står i en hiss och dörrarna när som helst slår upp för andra medpassagerare. 

Bjuder på en selfie häromveckan när jag kände mig lite som en skolflicka med uppsatt hår och skjorta instoppad i kjolen.

husmodell nostalgi

Det har vart många rundor fram och tillbaka, bläddrades i huskataloger både analogt och online, visningar och besök hos olika leverantörer. Satte mig en kväll för några veckor sedan och ritade ett helt eget hus som vi blev helt kära i (ett enplanshus på ca 170 kvm - inte billigt), och nu är det dags att brädda sina vyer igen och kika på förslag som ändå passar och och våra framtidsvisioner.
 
Har i några dagar nu fallit tillbaka mot Eksjöhus med modell Nostalgi - det har den här lantliga charmen jag är ute efter, en modell som passar tomten och solens gång samt att man kan börja med att bo på nedre våning och ta övre plan när det behövs. 
 
Tänker mig likt bilderna ovan, men istället för vit liggande panel så en stående träpanel i grå ton med svarta spröjs. Men vi får se vart vi landar - ännu är det många rundor kvar och prio just nu är att få ett godkänt förhandsbesked så att vi i första läget kan stycka av tomten. 

STEAM PUNK BAR

(null)
Hallå! Vill bara kika in för att tipsa om en rolig bar vi hamnade på i fredags; Steam Punk bar på Kungshöjd (mittemot f.d PC om ni var 18 samtidigt som mig).

Najs inredning som tar dig tillbaka i tiden med bubblande häxbryggder och rykande elixir som drinkar. Tips, tips! 

When life gives you lemons

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Försöker att inte känna mig speciellt dyster och att alltid se möjligheter i problemen; men ibland testar verkligeheten en rätt ordentligt. 

Vi har fortfarande inte fått svar på förhandsbesked som krävs för att vi ska få stycka av vår tomt och komma igång med bygglovet. Det verkar heller inte som att vi får möjlighet att få lån för att kunna bygga drömhuset som jag själv har ritat för hand, utan tvingas att tänka om i storlek och form. I väntan på alla dessa beslut fick vi besked från skatteverket att de överväger att avslå vårt förslag på efternamn som vi själva valt och skapat och tänkte ta nu som gifta (de anser att de är förlikt ett befintligt och att de lätt kan förvecklas). 

Men when life gives you lemons, you make lemonade. Vi fortsätter kämpa på och blickar tillbaka till härliga tider med bilderna ovan och ser positivt på vad framtiden har att ge! 
Visa fler inlägg