TBT MÖHIPPA

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
TBT MÖHIPPA - Har ett stort leende på läpparna när jag tänker tillbaka på vilken härlig dag detta var. 

Blev upphämtad med stil efter att ha sovit 4 timmar (landade 4 på natten efter ha vart i Kreta på jobb) på fyrhjuling. Började dagen med brunch, proseccopong, presenter innan vidare för spa och mer bubbel. Vidare till trädgårdsföreningen för lunch och lekar (det var fantastiskt väder) och sedan blev det krig på Paintballfabriken innan midddag på Toso och drinkar på Rubinen.

Asså wow, tack ännu en gång mina fina tjejer. 
Bröllop bröllop, bröllops tips, bröllopsplanering, bröllopstårta, tips till brud

BRÖLLOPSTÅRTAN

Låt oss tala lite om vår bröllopstårta, för att ev. inspirera och tips för er kommande brudar som tittar förbi.
 
När jag och Coffe skulle välja tårtleverantör sökte vi nog igenom internet hundra gånger om, vi hittade ingen i Göteborgsområdet som gjorde vackra tårtor samt hade utkörning på bröllopsdagen. De tårtor vi hittade var rätt barnsligt designade och jag fick helt enkelt ingen feeling...
 
.. sedan var vi på bröllopsmässan i februari och hittade ett fantastiskt bageri i Ängelholm (Cake-by-me) som gjorde hur läckra tårtor som helst, och vi fastnade för Salty Caramel-smaken när vi fick en smakbit. Sagt och gjort bokade vi en tid och hon var gullig nog att ge oss en sen kvällstid på Gothia towers då jag skulle iväg på mässturne i två veckor därefter. Vi satte design, utseende och smak efter knappt en timme. 
 
Här nedan är skissen, följt av det riktiga resultatet:
 
 
PLUS-SIDAN:
Den blev nästa exakt som skissen vi satt en sen kväll i mars och målade, spetsen på tårtan återspeglade klänningen, och blåkliten matchade brudbuketten - det var helt klart vacker att titta på. 
 
MINUS-SIDAN:
Lite ledsen över att mitten partiet var så dovt i färgerna, de skulle vara lite guldstänk samt duvblåa linjer som skulle matcha tärnornas klänningar (skickade till och med ner tyg till dem som färgprov). Vi valde smakerna Salt Caramel och Citron - men fick även med ett lager av choklad vi inte hade valt (inget fel i smaken men det var inte vad vi ville haft). Det var väldigt, väldigt dyr. 
 
TIPS:
Vi köpte en tårta med tårtbitar som skulle räcka till samtliga gäster - köp mindre! Det är inte alla som äter tårta samt att många är mätta sen middagen, vi fick tyvärr en massa tårta över. 
Projekt bygga-hus bygga hus, hus ritning, husleverantör, projekt bygga hus

Från skiss till verkligehet

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Det här söndagen har spenderat med Projekt-Bygga-hus. Husvisningar, inspiration och offertförfårgningar. Satt ju som nämt igår och ritade och det ska bli så spännande att se när de gör om min skiss som jag ritat själv i ett rutat gammalt skolblock till verklighet. Obeskrivligt!

Har du byggt hus? Vilken hustillverkare använde du och var du nöjd? Kommentera gärna!

BANANBRÖD & BYGGA HUS

(null)
 
(null)
Det här inlägget skulle egentligen ha kommit upp imorse men ni vet hur det är när man kan totalt förlora sig i något; denna gången var det i hus-skisser. 
 
Status projekt-bygga-hus:
Lantmäteriet väntar på att få ett positivt förhandsbesked innan de är ready-to-go med att börja styckningen av tomten. Vi hade lite komplettering till kommunen att göra nu innan förhandsbesked är klart och förhoppningsvis godkänt. Så hela dagen har jag suttit och ritat planlösningar, fasader, placerat utan fönster och dörrar. Så mycket pill och detaljer och jag är super kräsen - jag vill verkligen att vårt hus ska ha karaktär och kännas personligt och som oss. 
 
Med tillbaka till mitt banan-avokado-bröd som jag bakade imorse... Originalreceptet kommer från Elle men jag har modifierat det lite för att det ska kännas som mer bröd än kaka. 
 
BANAN-AVOKADO-BRÖD
Ingredisener:
3,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk kanel
1,5 medelstor (mogen). avokado
2 medelstora (ju mer mogna desto bättre) bananer
2-3 tsk honung
1 stort ägg
Ev. 1 dl nötter (jag brukar ha i pistage eller/och cashew)
 
Värm ugnen på 175 grader, smörj en brödform (smör eller kokosolja), Blanda alla torra igredienser (utom nötterna) i en bunke.
 
Miza banan, avokado, honung och ägg tills det är helt slätt. Häll ner detta i bunken med det torra ingredienserna och blanda. Rör ner ev. nötter. 
 
Häll smeten i formen och baka i ugnen i ca. 1 timme. Låt gärna brödet svalna i formen 10 min. 
Volía! Super enkelt, super gott!

THIS WAS GOOD

(null)
Då har mästerkocken vart här igen då, med andra ord mig själv. Igår lagade jag en helt fantastisk het Thaisoppa som jag är övertygad botade min förskylning (sök på mat.se på kyckling thaisoppa för recept) och idag lagade jag detta. Ljummen halloumisallad med siracha. Mmm!

Allt du behöver är halloumi, quinoa/paulins supermix, bladspenat, cashew, avokado, rödlök och sirachamajo till serveringen. Mhmhmm. Tips, tips. 
(Super Healthy minus majon men äsch 🤤😍)

REPRESENTING TEAM NJIE

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Idag var man och fick representera team NJIE under Stafesten - ett förmåns stafettlopp för Unicef där varje person springer 5km var.

Jag är ändå sjukt nöjd. Mitt första lopp och tävling någonsin (som vuxen) och jag slog mitt personbästa. Kom i mål med illamåendet i halsen på drygt 27 minuter. Japp - jag är så nöjd och det här var en riktigt rolig kväll med picknick och live musik i Slottskogen med fina kollegor. 
Visa fler inlägg