BANANBRÖD & BYGGA HUS

(null)
 
(null)
Det här inlägget skulle egentligen ha kommit upp imorse men ni vet hur det är när man kan totalt förlora sig i något; denna gången var det i hus-skisser. 
 
Status projekt-bygga-hus:
Lantmäteriet väntar på att få ett positivt förhandsbesked innan de är ready-to-go med att börja styckningen av tomten. Vi hade lite komplettering till kommunen att göra nu innan förhandsbesked är klart och förhoppningsvis godkänt. Så hela dagen har jag suttit och ritat planlösningar, fasader, placerat utan fönster och dörrar. Så mycket pill och detaljer och jag är super kräsen - jag vill verkligen att vårt hus ska ha karaktär och kännas personligt och som oss. 
 
Med tillbaka till mitt banan-avokado-bröd som jag bakade imorse... Originalreceptet kommer från Elle men jag har modifierat det lite för att det ska kännas som mer bröd än kaka. 
 
BANAN-AVOKADO-BRÖD
Ingredisener:
3,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk kanel
1,5 medelstor (mogen). avokado
2 medelstora (ju mer mogna desto bättre) bananer
2-3 tsk honung
1 stort ägg
Ev. 1 dl nötter (jag brukar ha i pistage eller/och cashew)
 
Värm ugnen på 175 grader, smörj en brödform (smör eller kokosolja), Blanda alla torra igredienser (utom nötterna) i en bunke.
 
Miza banan, avokado, honung och ägg tills det är helt slätt. Häll ner detta i bunken med det torra ingredienserna och blanda. Rör ner ev. nötter. 
 
Häll smeten i formen och baka i ugnen i ca. 1 timme. Låt gärna brödet svalna i formen 10 min. 
Volía! Super enkelt, super gott!