emmazzeta

BRÖLLOPSTÅRTAN
Låt oss tala lite om vår bröllopstårta, för att ev. inspirera och tips för er kommande brudar som tittar förbi.
 
När jag och Coffe skulle välja tårtleverantör sökte vi nog igenom internet hundra gånger om, vi hittade ingen i Göteborgsområdet som gjorde vackra tårtor samt hade utkörning på bröllopsdagen. De tårtor vi hittade var rätt barnsligt designade och jag fick helt enkelt ingen feeling...
 
.. sedan var vi på bröllopsmässan i februari och hittade ett fantastiskt bageri i Ängelholm (Cake-by-me) som gjorde hur läckra tårtor som helst, och vi fastnade för Salty Caramel-smaken när vi fick en smakbit. Sagt och gjort bokade vi en tid och hon var gullig nog att ge oss en sen kvällstid på Gothia towers då jag skulle iväg på mässturne i två veckor därefter. Vi satte design, utseende och smak efter knappt en timme. 
 
Här nedan är skissen, följt av det riktiga resultatet:
 
 
PLUS-SIDAN:
Den blev nästa exakt som skissen vi satt en sen kväll i mars och målade, spetsen på tårtan återspeglade klänningen, och blåkliten matchade brudbuketten - det var helt klart vacker att titta på. 
 
MINUS-SIDAN:
Lite ledsen över att mitten partiet var så dovt i färgerna, de skulle vara lite guldstänk samt duvblåa linjer som skulle matcha tärnornas klänningar (skickade till och med ner tyg till dem som färgprov). Vi valde smakerna Salt Caramel och Citron - men fick även med ett lager av choklad vi inte hade valt (inget fel i smaken men det var inte vad vi ville haft). Det var väldigt, väldigt dyr. 
 
TIPS:
Vi köpte en tårta med tårtbitar som skulle räcka till samtliga gäster - köp mindre! Det är inte alla som äter tårta samt att många är mätta sen middagen, vi fick tyvärr en massa tårta över. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress